Ludens SA

LUDENS és una empresa familiar, dirigida per l’enòloga Maura Rovira.
La família Sans-Rovira té 50 hectàrees de plantació de vinya on es cultiven les varietats autòctones del Penedès: xarel·lo, macabeu i parellada.
Al 1984 la producció total de cava era de 30.000 ampolles de cava per any, situant-se actualment en més de 150.000, en constant creixement amb exportacions a Europa, Estats Units i la Xina.
Mitjançant la combinació de mètodes tradicionals d’elaboració i el coneixement de les tècniques més avançades, LUDENS produeix un cava d’alta qualitat, molt ben valorat nacional i internacionalment.
El celler LUDENS està situat al costat de la Masia Grabuac que data de 1794. A principis del segle XX va ser reformada pel famós arquitecte modernista Puig i Cadafalch, qui va dissenyar la torre adosada a la Masia, de planta circular i amb decoracions de ceràmica vidriada, que destaca juntament a d’altres elements modernistes com les ceràmiques, treballades amb la tècnica del mosaic, els balcons de ferro forjat i les vidrieres emplomades amb motius florals i vegetals.
Els jardins i espais verds que envolten la Masia Grabuac i el celler, aquest conjunt emblemàtic del Modernisme en el Penedès, creen un clima romàntic i històric de gran interès turístic i cultural, digne de ser visitat.